Razvoj socijalnih usluga u zajednici

Na  naše  veliko zadovoljstvo 27.06.2022.godine  održali smo radni sastanak sa predstavnicima vlasti Grada Jastrebarsko  i Grada Samobora, ravnateljima Centara za socijalnu skrb i Centra Lug, sa temom razvijanje socijalnih usluga  u zajednici.

Sastanku su prisustvovali:  gđa. Nikolina Ribarić  zamjenica gradonačelnika Grada Jastrebarsko , gosp. Petar Burić zamjenik gradonačelnice Grada Samobor, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor gđa. Sanja  Helfrih, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Jastrebarsko gđa. Snježana Pavković i ravnateljica Centra Lug Nataša Grković Šola.

U skladu s odrednicama razvoja Centra Lug, a to je prevencija institucionalizacije, jačanje kapaciteta provoditelja programa, kreiranje  novih programa,  razvoj i dostupnost socijalnih usluga u zajednici, predstavljena je namjera i načini razvoja usluga u zajednici od strane ravnateljice Centra Lug.

Prepoznavši potrebe zajednice, kapacitete i programe Centra Lug, složili smo se o potrebi suradnje, međusobne podrške i učinkovitih intervencija te potrebnih procesa da bi došli do realizacije postavljenih ciljeva.  Definirali smo osnivanje ogranka Centra Lug u Gradu Jastrebarsko, dostupnost usluge poludnevnog boravka, uz pronalaženje adekvatnog prostora za tu namjenu od strane Grada Jastrebarsko, dok u Gradu Samoboru pronalazak adekvatnog stambenog prostora za uslugu organiziranog stanovanja uz podršku financiranja pomoćnog osoblja dok se ne stvore uvjeti sistematizacije novih radnih mjesta u sustavu Centra Lug.

Uočavam zadovoljstvo zajednice a spremnost predstavnika izvršne vlasti biti podrška u realizaciji širenja i dostupnost socijalnih usluga u zajednici.

Novi sastanak predložen je za kolovoz u svrhu prelaska na drugu razinu realizacije postavljenih ciljeva.

Ravnateljica Centra Lug
Nataša Grković Šola, mag.rehab.educ.