Kkatolička gimnazijaatolička gimnazija Požega je za učenike organizirala kulturno-edukativni izlet u Zagreb prilikom kojeg su posjetili odgojne ustanove u Brezovici, Lugu Samoborskom i Gornjoj Bistri. 

Centar za odgoj i obrazovanje Lug su posjetili učenici drugih razreda u pratnji razrednica Ivane Zovko, Ivane Drmić te profesora Miroslava Paulića. 

U pratnji ravnateljice Katarine Špehar Fikuš i socijalne pedagoginje Mire Piškulić učenici su imali priliku obići kompleks centra u kojem borave korisnici, neki duži vremenski period, dok je dio za obrazovanje odraslih zamišljen na poludnevnom boravku.

“Osjećaji su nakon obilaska i posjeta bili podijeljeni, ne znamo što nas je više dotaknulo i potreslo, osobe s mentalnim retardacijama i fizičkim nedostacima koje samostalno ne mogu obaviti ništa, kojima nama banalne stvari predstavljaju velik problem ili dečki od 14 do 21 godine koji u Centar dolaze uglavnom iz romskih obitelji, ne znaju prati zube i oblačiti se sukladno godišnjem dobu, a kamoli čitati ili pisati. Svi oni u Centru dobivaju priliku za školovanje, ali i priliku za normalan, civiliziran i uredan život koji bi se trebao moći nastaviti nakon boravka u Centru.”, ispričala je učenica Lucija.

Pismo zahvale ravnatelja prenosimo u cijelosti:

“Poštovana gospođo ravnateljice!

Iskreno Vam zahvaljujem za više nego gostoljubiv prijem kojeg ste upriličili 16. 11. 2018. za učenike drugih razreda Katoličke gimnazije u Požegi i njihove profesore!
Žao mi je da i sam nisam mogao sudjelovati, ali tako je kako je! Dubok ste dojam ostavili i Vi i Vaši djelatnici i na nas i na mladež nama povjerenu. Neka vas Svevišnji blagoslovi u vašim nastojanjima, ali sam duboko uvjeren da trud koji smo vidjeli na svakom koraku ne
može ostati bez nagrade! Hvala Vam i na tom skrivenom djeliću Hrvatske koji ste svojim talentom, brigom i naporom doveli na europsku razinu!

Nadam se da će ovaj posjet (a i neki idući!) pomoći i našoj djeci da shvate da ima i u Hrvatskoj i pameti i snage i volje!
Srdačan pozdrav!

Laudetur Iesus Christus!
Bedeničić”

Više na katolicka-gimnazija.hr