Omogućena reallizacija projekta Centra Lug od strane Ministarstva poljoprivrede:
“Mogu i JA biti vrtlar-” -projekt pripreme Centra Lug za jesensku berbu”
 

program mogu i ja biti vrtlarCentar za odgoj i obrazovanje Lug prijavio se na Javni poziv Ministarstva poljoprivrede upućen srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017. godine.

Slijedom navedenoga, Centar Lug je prijavio projekt pod nazivom ” Mogu i JA biti vrtlar-projekt pripreme Centra Lug za jesensku berbu”. U svrhu realiziranja projektnih aktivnosti Centar Lug je iskazao potrebu za nabavom dostavnog vozila i rashladne komore sa plus režimom rada.

Odlukom Ministarstva poljoprivrede Centru Lug je odobreno 164.358,79 kn što iznosi oko 93% zatraženog iznosa na čemu smo iznimno zahvalni.

Realizacijom ovoga projekta stekli su se preduvjeti koji omogućavaju određene pomake za uključivanje osoba s posebnim potrebama u društvenu zajednicu. Brigom o voćnjaku i vrtu predstavljaju se javnosti kao osobe koje su, usprkos svojim specifičnostima sposobni aktivno sudjelovati u procesu proizvodnje hrane i tako se prikazati kao vrijedni članovi društva kojemu pripadaju, ojačani većim samopouzdanjem i motivacijom za daljnji napredak.program mogu i ja biti vrtlar
 
Katarina Špehar Fiškuš,
ravnateljica COO Lug