I OBRAZOVANJE

CENTAR ZA ODGOJ

LUG

Najave događanja

8.7.-15.7.19.
 
Ljetovanje korisnika Samobora, 
Svete Nedelje i Jastrebarskog u odmaralištu Crvenog križa u
Novom Vinodolskom
29.7.19.-5.8.19. Ljetovanje korisnika
grada Zagreba u 
odmaralištu Crvenog križa u
Novom Vinodolskom

2.09.2019.

Početak rada korisnika RA
e matica

vrt1

suncokreti3a

jelovnikZ

LJETO 2018. U COO LUG

Višnjevdan4Prije zabave, odmora i svega što ljeto podrazumijeva pripremili smo se kako bismo imali mirisno ljeto i plodovima bogatu jesen. 

Brali smo višnje i time obilježili Višnjevdane u COO Lug, uživali u plodovima, proizveli prirodni sok i čistili višnje kako bi nam naše vrijedne kuharice napravile domaću štrudlu od višanja. 

  

 Sadnja  Višnjevdan1  Višnjevdan2  Višnjevdan3  

 

Zatim smo otišli na more, točnije u Savudriju. Nakon uspješno završene školske godine na red je došao i zasluženi odmor. 

Savudrija1          

           

Kupanje nam se omililo, pa smo ljetnu vrućinu i žegu dalje gasili na bazenima, u sklopu programa "Odmorko ljeto 2018" u organizaciji Školskog sportskog saveza Grada Zagreba na vanjskim bazenima PVC Mladost, te kasnije i na bazenima Vugrinščak Samobor u sklopu programa "Sportko 2018" u organizaciji Školskog sportskog saveza i Ustanove Sportski objekti Samobor.

Bazeni1      

    

Ako mislite da je plivanje sve što smo kroz ljeto radili, varate se. Volimo planinariti, te smo planinarili po obližnjim gorama i planinama. 

Planinarenje1   Planinarenje6 

    Planinarenje3            

Uživamo i u vožnji biciklima po bližoj i daljnjoj okolici. Bicikli1    

Nogomet volimo u svakom obliku, na travnatoj podlozi, kao i na tvrdoj podlozi, te na TV-u. Ovo su nam ljeto Vatreni dodatno podizali temperaturu, a mi smo ih bodrili iz utakmice u utakmicu.

 Nogač1      

Nakon toliko aktivnosti na otvorenom, čovjek pošteno ogladni, pa smo glad utažili roštiljem, ali i poslasticama poput lepinja, u čijem smo pripremanju i mi sudjelovali. Također volimo i sladoled (a tko ne voli??), koji nam ne može dosaditi. 

Roštilj1   Roštilj2         

Kada smo se zaželjeli hlada, nije nam bilo dosadno. Uživamo u likovnim radionicama, provodimo vrijeme na računalima, te se zabavljamo igrajući društvene igre. 

Likovne1        

Išli smo i na izlete. Volimo ići u Zoološki vrt grada Zagreba, u kojem svaki puta nešto novo vidimo i naučimo.

ZOO2   ZOO3

Vojni kompleks Turanj približio nam je događanja iz Domovinskog rata, kao i sredstva borbene tehnike i vojna vozila.

Turanj1    

Kada su temperature bile na vrhuncu, bili smo lukavi pa smo se za osvježenje snašli u Rudniku svete Barbare u Rudama, gdje je temperatura oko 12°C. Usput smo saznali mnogo toga o jednom od najstarijih europskih rudnika bakra i željeza, a Bergmane nismo sreli. 

Rudnik2           

 

 

Daj        Počinje nastava i mi smo spremni. Nastojat ćemo i dalje, kao što na majici piše, uz naše odgajatelje, nastavnike, majstore, stručne suradnike i sve ostale koji brinu o nama i našim potrebama u COO Lug, davati sve od sebe.