I OBRAZOVANJE

CENTAR ZA ODGOJ

LUG

Najave događanja

3.12.
9.-16.
7.
Ljetovanje korisnika Grada
Zagreba u odmaralištu Crvenog
križa u Novom Vinodolskom
16.-23.
7.
Ljetovanje korisnika Samobora, 
Svete Nedelje i Jastrebarskog u odmaralištu Crvenog križa u
Novom Vinodolskom
e matica

vrt1

suncokreti3a

jelovnikZ

PREDAVANJE ZLOUPORABA I OVISNOST O DROGAMA

U organizaciji Odjela za prevenciju Policijske uprave zagrebačke, a u suradnji sa Policijskom postajom Samobor održano je iznimno korisno predavanje korisnicima Centra Lug na temu prevencije ovisnosti.


Kroz predavanje su upoznati s vrstama droga i načinima na koje djeluju, a kroz brojne primjere iz policijske prakse učenicima se nastojalo predočiti koje posljedice one mogu izazvati, koje opasnosti predstavljaju za zdravlje te za obiteljski i društveni život. Sve počinje zadovoljavanjem znatiželje i vršnjačkim pritiskom, a pod izlikom prijateljstva, nudi se konzumacija droga, stoga je važno imati svoj stav i naučiti se zauzeti za sebe.

Učenici su posebno upozoreni na problem pojave novih vrsta droga - proizvoda koji čine mješavine bilja natopljene sintetičnim kanabinoidima. Opasna sredstva prisutna su širom cijele Hrvatske. Nastojalo se upozoriti štićenike na opasnosti i ozbiljnost pojave novih "legalnih droga" koje već i kod prvog konzumiranja mogu dovesti do smrtnih posljedica.

 

2018 11 27 ppsamobor predavanje droga prevencija 3 2018 11 27 ppsamobor predavanje droga prevencija 2 2018 11 27 ppsamobor predavanje droga prevencija