I OBRAZOVANJE

CENTAR ZA ODGOJ

LUG

Najave događanja

 

3. 12. 2019.

Međunarodni dan

osoba s invaliditetom

   
 

 

e matica

vrt1

suncokreti3a

jelovnikZ

70 GODINA RADA CENTRA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE LUG

2018 12 03centar lug 70 godina 1.jpg Na sam Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, Centar za odgoj i obrazovanje Lug velikom je svečanošću u Bunkeru obilježio 70 godina rada.

U goste su, osim obitelji i prijatelja korisnika centra, stigli i pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Vučinić Knežević, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu politiku Zagrebačke županije Ksenija Čuljak, savjetnica u Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Vesna Mužina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, predstavnici susjednih gradova i općina te ravnatelji i kolege iz centara i domova za socijalnu skrb te udomitelji i donatori.Sve ih je najprije pozdravila ravnateljica Centra Lug Katarina Špehar Fiškuš te zahvalila svima, a posebno djelatnicima centra, koji svakodnevno brinu da štićenici ove ustanove dobiju potrebnu skrb i obrazovanje te tako razvijaju svoje potencijale u skladu s mogućnostima. 

Riječi pohvale i zahvale za rad i brigu za korisnike centra uputili su i uvaženi gosti, uz obećanje da će sa svih razina nastaviti pomagati rad Centra Lug te rješavati eventualne teškoće s kojima se susreću u radu, sukladno svojim ovlastima.
Svi su, nakon uvodne pjesme malog muškog zbora, s nestrpljenjem iščekivali novu predstavu koju su s voditeljima uvježbali korisnici Odjela radnih aktivnosti. Uvijek aktualni, izveli su čuveni mjuzikl Jalta, Jalta, kojim su, malo je reći, oduševili brojnu publiku. Još jedna je to njihova predstava kojom se mogu ponositi i koju bi trebali izvoditi tijekom godine, da pokažu i drugima što sve znaju i mogu.

Ostatak aktivnosti i život u Centru Lug prikazan je i kroz kratak film, u kojem sami korisnici opisuju svoju svakodnevicu. I tužne priče postaju manje bolne u Lugu, u kojem su prihvaćeni s razumijevanjem i u kojem, uz stručnu rehabilitaciju, mogu iskusiti život i društvo u njegovoj punini.

Na kraju su folkloraši iz Luga zaplesali tradicionalne samoborske plesove te prigodnom pjesmom zaželjeli svima sretan Božić, u čemu su im se zdušno i s veseljem pridružili i gosti.


Druženje je nastavljeno uz razgledavanje izložbe njihovih proizvoda, božićnih ukrasa i uporabnih predmeta koje su ove godine napravili te, naravno, uz prefine slastice koje su većinom i sami pripremili sa svojim kuharicama.

Tekst i foto: samobor.hr, samoborskiglasnik.net, radiosamobor.hr

2018 12 03centar lug 70 godina 2 2018 12 03centar lug 70 godina 3 2018 12 03centar lug 70 godina 4 2018 12 03centar lug 70 godina 5 2018 12 03centar lug 70 godina 6 2018 12 03centar lug 70 godina 7 2018 12 03centar lug 70 godina 8 jalta

 

 

70 godina rada našega Centra, proslavili smo na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3. prosinca 2018. u Centru za mlade "Bunker". Svečanom proslavom obilježili su korisnici Centra pjesmom, plesom,folklorom i predstavom "Jalta Jalta". Ponovo su pokazali svoju kreativnost korsinici uz pomoć svojih odgajatelja. Život i rad u Centru Lug prikazan je kratkim filmom kroz koje smo upoznali goste s našom svakodnevicom, Našu svečanost uveličali su uvaženi gosti, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Vučinić Knežević, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu politiku Zagrebačke županije Ksenija Čuljak, savjetnica u Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Vesna Mužina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, predstavnici susjednih gradova i općina te ravnatelji i kolege iz centara i domova za socijalnu skrb te udomitelji i donatori.

Tekst: Gordana Selanec Barbieri