I OBRAZOVANJE

CENTAR ZA ODGOJ

LUG

Najave događanja

 

30.05.2020.

Dan državnosti

 11.06.2020.  Tijelovo
 22.06.2020.

 Dan antifašističke borbe

5.08.2020.

Dan domovinske zahvalnosti

e matica

vrt1

suncokreti3a

jelovnikZ

STUDIJSKO PUTOVANJE U PERUGIU

Od 30. svibnja do 1. lipnja 2019. u organizaciji Udruge edukacijskih rehabilitatora grada Zagreba i Zagrebačke županije, kolegica Gordana Selanec Barbieri, prof. rehabilitator sudjelovala je na seminaru "Inkluzivno obrazovanje - usporedba europskih modela Italija - Hrvatska" na Universita degli studi di Perugia.

Prof.dr.sc. Zrinjka Stančić sa Odsjeka za inkluzivnu edukaciju i rehabilitaciju, Sveučilište u Zagrebu predstavila je „Inkuzivno obrazovanje u Hrvatskoj – sličnosti i razlike s obrazovanjem u Italiji“, a predsjednica Udruge Dubravka Vajdić, prof.defektolog održala je predavanje „Vizija i misija Udruge stručnjaka“.

Posjetili smo „Centar Montessory, Maria Antonietta Paolini“ i Montessory obrazovni centar, Međunarodni centar za obrazovanje učitelja.

Dr. Maria Montessori (1870. – 1952.), čuvena po svom pedagoškom pristupu kojim je mijenjala dotadašnji pogled na dijete i djetinjstvo, nazvan metoda Montessori, poznata je i kao prva žena u Italiji koja je, usprkos predrasudama, doktorirala medicinu. Njena je metoda nastala iz potrebe da pomogne djeci prepuštenoj ulici, s kojom je radila u bolnici Santo Spirito u Rimu.

Dragocjena je razmjena iskustva u praksi inkluzije predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja Umbrije, gdje smo imali prilike sudjelovati u nastavi i radu inkluzivnog obrazovanja .

perugia3  montessory  perugia1  perugia2

 

O nama u talijanskim medijima