U Gradskoj knjižnici „Ante Kovačića“ u Zaprešiću od 2. do 31. prosinca postavljena je izložba radova naših korisnika pod nazivom „Čarolija božićnih ukrasa“ čijim je otvorenjem obilježen i početak adventa.

U Odjelu radnih aktivnosti provode se programi psihosocijalne rehabilitacije i radne okupacije. Vođeni sposobnostima, interesima i željama korisnika u odabiru aktivnosti, nastojimo svakom pojedincu omogućiti osjećaj osobne vrijednosti i zadovoljstva u radu. Programi radnih aktivnosti provode se u radionici izrade ukrasnih i uporabnih predmeta, keramičkoj i tkalačkoj radionici.

Kreativnost korisnika posebice je inspirirana božićnim običajima ukrašavanja domova. U našim radionicama proizvede se mnoštvo šarenih anđela, kuglica i vjenčića koji već godinama krase domove naših sugrađana. Prodajom proizvoda ostvaruje se održivost radionica, a sudjelovanjem korisnika u prodaji doprinosimo normalizaciji i kvaliteti života korisnika.

Kreativnost korisnika razvijamo i kroz glazbenu, dramsku i plesnu radionicu. Afirmaciju osoba s intelektualnim teškoćama promičemo izvođenjem dramskih predstava i nastupima folklorne skupine u lokalnoj zajednici.

Naša je misija osobama s intelektualnim teškoćama omogućiti neovisnost, poštivanje njihovih prava u društvu jednakih,   kao i senzibilizirati javnost za potrebe osoba s intele ktualnim teškoćama.

bor

Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić